martes, 25 de septiembre de 2018

Persones importants a la informática 2




Steven Paul Jobs va ser un empresari i magnat dels negocis del sector informàtic estatunidenc, cofundador i president executiu d'Apple.
Va fundar Apple el 1976 juntament amb Steve Wozniak, en fabricar plegats el primitiu però trenca-motlles Apple I al garatge de casa seva. Molt ràpidament i afavorit per l'èxit del seu Apple II, Jobs va obtenir una gran rellevància pública, i fou portada de Time Magazine el 1981. A principis de 1984 la seva companyia llançava el Macintosh 128K, que va ser el primer ordinador personal que es va comercialitzar amb èxit, i que usava una interfície gràfica d'usuari (GUI) i un ratolí en comptes de la línia d'ordres. Arran de dissensions amb la cúpula directiva de l'empresa que ell mateix havia fundat, Jobs va ser acomiadat d'Apple Computer el 1985. Amb tot tornà el 1997 a la companyia, on va ocupar el càrrec de director executiu fins al 24 d'agost de 2011.
Steve Jobs va néixer a San Francisco (Califòrnia) l'any 1955, fruit de la relació entre Joanne Carole Schieble i Abdulfattah Jandali (d'origen sirià), dos joves estudiants universitaris que el lliuraren en adopció a una parella de classe mitjana, Paul i Clara Jobs (Hagopian) d'origen armeni. Els seus pares biològics es van casar després i tingueren una altra filla, la novel·lista Mona Simpson, a qui Steve no va arribar a conèixer fins a l'edat adulta.
Ja a l'institut assistia a xerrades de Hewlett-Packard . En una ocasió, Steve va preguntar a l'aleshores president de la companyia, William Hewlett, sobre algunes parts que necessitava per completar un projecte de classe. William va quedar tan impressionat que els hi va proporcionar i alhora oferí a Jobs l'oportunitat de realitzar pràctiques d'estiu a la seva companyia, i contractar-lo posteriorment com a treballador estiuenc. En aquest període va coincidir amb Steve Wozniak a qui va conèixer per un amic mutu, Bill Fernandez.
Després de la creació del primer ordinador personal, batejat com a Apple I, Jobs es va dedicar a la seva promoció entre altres afeccionats a la informàtica, botigues i fires d'electrònica digital i n'arriba a vendre unes 200 unitats. A partir de llavors el creixement d'Apple va ser espectacular. En 10 anys Apple va esdevenir una empresa amb 4.000 empleats i Jobs, amb 27 anys, era el milionari més jove de l'any 1982.
La tornada de Steve Jobs a l'empresa Apple es va produir quan l'empresa es trobava en franc declivi. Jobs estava decidit a recuperar el control i ben aviat es va guanyar la confiança de la direcció de la companyia en detriment del llavors director executiu, Gil Amelio. Va aconseguir que el nomenessin director interí el 16 de setembre de 1997.Steve Jobs va morir de càncer el 5 d'octubre de 2011 als 56 anys. La notícia va ser publicada i confirmada en el lloc web oficial d'Apple i va desencadenar un reconeixement unànime de la indústria, des de competidors com Bill Gates («el món rarament veu algú que ha tingut el profund impacte que Steve ha causat, els efectes d'això seran percebets per moltes generacions en el futur») i la firma Samsung, fins a importants empresaris de Silicon Valley com Mark Zuckerberg, que el van qualificar de «mentor i amic»
RIP

Persones importants a la informàtica


William Henry Gates III (nascut el 28 d'octubre de 1955) és un magnat comercial nord-americà, inversor, autor, filántrop, humanitari i fundador principal de Microsoft Corporation. el 1975, Gates i Paul Allen van llançar Microsoft, que es va convertir en la companyia de programari de PC més gran del món. Gates és un dels emprendedors més coneguts de la revolució informàtica personal. Ha estat criticat per les seves tàctiques empresarials, que s'han considerat anti-competitius. Aquesta opinió ha estat confirmada per nombroses resolucions judicials.Bill Gates va néixer a Seattle, Washington, el 28 d'octubre de 1955, fill de William H. Gates, , i Mary Maxwell Gates. Gates va cursar estudis a Lakeside School.Mentre estudiava a Harvard, va escriure juntament amb Paul Allen (amic de Bill) l'Altair BASIC per l'Altair 8800 (el primer PC comercialment satisfactori) a mitjans dels anys 70. Estava inspirat en BASIC, un llenguatge de programació fàcil d ' aprendre que havia estat desenvolupat al Dartmouth College amb finalitats didàctiques. El 1975, Paul Allen i Gates va traslladar-se a Albuquerque (Nou Mèxic) per especialitzar-se en aquesta feina. Un any després van fundar Microsoft Corporation, a Bill Gates ocupava el càrrec de president i director general, la funció de l'empresa era desenvolupar programes per a microordinadors i posteriorment vendre'ls a les empreses, que era més econòmic que haver de desenvolupar elles mateixes el programari.El 1983 va ser l'any a Gates va tornar a revolucionar el món de la informàtica: no només va incloure el ratolí als seus projectes sinó que es va combinar amb una interfície gràfica que es va prometre substituir l'MS-DOS. Precisament va ser aquell qualsevol en què Paul Allen va abandonar l'empresa per causa d'una greu malaltia.El 15 de juny de 2006 va anunciar que l'estiu del 2008 deixaria el seu lloc al capdavant de l'empresa Microsoft i passaria a dedicar la major part del seu temps a la Fundació Bill i Melinda Gates, aquell moment coincidia amb un dels Continus retards del nou sistema operatiu de Microsoft Windows Vista.Bill Gates va crear molta controvèrsia quan el juny del 2006 va fer públic que es baixava pel·lícules d'Internet de manera il·legal. Aquest fet que va causar l'indignació de molts, ja que Bill Gates sempre havia criticat amb força la pirateria

Peces del Hardware

martes, 18 de septiembre de 2018

Hardware: Els Ports

 El hardware es refereix a les parts físiques tangibles d'un sistema informàtic; seus components elèctrics, electrònics, electromecànics i mecànics 
Els ports del ordinador

 Un port és una forma genèrica de denominar a una interfície per la qual diferents tipus de dades poden ser enviades i rebudes. Aquesta pot ser física o a escala d'un programari.
 Hi han una inmensa varietat de ports al ordinador, pero es destaquen uns quants:


Port de xarxa

Un port de xarxa és una interfície utilitzada per comunicar-se amb un programa a través d'una xarxa. Els ports de xarxa acostumen a estar numerats i una certa implementació de protocol de transmissió de xarxa ( assigna algun d'aquests números de port a la informació que envia; la implementació del protocol en el destí farà servir aquest número per decidir a quin programa entregar les dades rebudes.

Port USB

Un port USB permet connectar fins a 127 dispositius, i ja és un estàndard en els ordinadors de última generació, que inclouen com a mínim 4 ports USB 3.0 (no té gaires disposituis compatibles encara), en els més moderns, USB 2.0 (és el més extes i en el que hi ha més dispositius compatibles), i algún USB 1.1 en els més antics. Aquest port és completament Plug & Play, és a dir, només connectant el dispositiu (amb l'ordinador encès), el dispositiu és reconegut, i instal·lat, de manera immediata. Només és necessari que el SO(Sistema Operatiu) tingui inclòs el driver corresponent. Presenta una alta velocitat de transferència amb comparació als altres tipus de ports.
Video sobre els ports

jueves, 13 de septiembre de 2018

Presentació del blog


Hola! Soc Marc Sansalvador i soc de Cocentaina (Alacant, España), tinc 14 anys i aquest es el meu nou blog. En aquest blog vaig a tractar sobre temes de actualitat relacionats amb les notícies de cada dia. Aniré pujant entre 1 a 3 entrades per dia, alguns dies encara més. espere que vos agrade i que disfruteu amb el contingut que puge. Gràcies!!
Institut Ies Pare Arques